Verzenden en retourneren

Verzendbeleid

Bij Veldbloemenzaad.be zijn alle verzendingen via briefpost*. Je hoeft dus niet thuis te zijn om het zaad te ontvangen.

Wij verzenden gratis vanaf €10 in België en Nederland. Onder €10 wordt er €2 verzending aangerekend.

Levertijd

Wij doen er alles aan om jouw bestelling zo snel mogelijk te versturen. Pakketjes worden twee keer per week verzonden. Verder is de levertijd afhankelijk van de postbode.

*Enkel grote of speciale bestellingen worden uitzonderlijk met pakketpost verstuurd.

Retourbeleid

Items gekocht bij Veldbloemenzaad.be kunnen in de meeste gevallen binnen 14 dagen na ontvangst worden geretourneerd. Gedurende deze periode, kun je de producten beoordelen zoals je ook zou doen in een fysieke winkel. Wanneer je een product wilt retourneren moet deze wel in dezelfde staat zijn als bij ontvangst, zonder enige beschadigingen. Onze zakjes met zaad worden verzegeld geleverd, indien deze zegel doorbroken wordt is retourneren niet mogelijk. Wanneer je ervoor kiest producten te retourneren, vragen we je dit vooraf te melden door onderstaand retourformulier in te vullen en door te sturen naar info@veldbloemenzaad.be. Houd er rekening mee dat je producten terug moet sturen binnen 14 dagen nadat je ons geïnformeerd hebt.
 
Verwerking van uw retour
 
Nadat wij uw retourverzending hebben ontvangen, gaan we aan de slag met de beoordeling van de geretourneerde artikelen en de verwerking van jouw terugbetaling. Het geld wordt gerestitueerd volgens de originele betaalmethode die je tijdens de aankoop hebt gebruikt, tenzij anders gewenst. Het bedrag wordt binnen 14 dagen teruggestort. De verzendkosten voor de retourzending zijn voor je eigen rekening, en bedragen maximaal 10 euro. 
 
Artikelen die niet geretourneerd kunnen worden
 
De volgende type artikelen kunnen niet worden geretourneerd:
  • Producten die op maat zijn gemaakt volgens specificaties van de koper zoals specifieke zaadmengsels
  • Producten die verzegeld worden geleverd en die niet kunnen worden geretourneerd met een aangebroken zegel